Biografie van een: "
ZINGENDE MIJNWERKER"
lees hier zijn Succesverhaal:

CHARLIE ALS PRIVAAT PERSOON:

 

Charlie is op 22 februari 1962 in Spaubeek (Nederlands Limburg) geboren  een echte Vis dus.Je ziet dat het allemaal een beetje is voorbestemd.Zijn Vader was een Schietmeester(Sjeethuijer) op Staatsmijn Hendrik die buiten zijn uren nog was ging afhalen en brengen bij de klanten want zijn ouders runden destijds een filiaal van wasserij Tip Top in Spaubeek. De mijnen sloten en Charlie met ouders trokken naar Zutendaal in Belgie waar ze een kippenfarm hadden overgenomen en vader zijn hoofdverdiensten verkreeg door een baan op Ford Genk. zo kwam Charlie dus in het Belgische terecht. Dus Hij groeide in Belgie op,en liep daar lager onderwijs o.a. in Zutendaal Genk Lanaken en Hasselt en lager secundair onderwijs(Houtbewerking) op de BBO te Dilsen nu STEBO

Charlie 17 jaar (klik op foto voor jeugdfotos van Charlie)

en daalde op zijn 17 de levensjaar af in de kolenmijn Andre Dumont in waterschei-Genk 

Charlie 17 jaar aan de kast in Waterschei

Charlie was een maand ondergronds als zijn vader op 12 mei 1979 overleed.Toen Waterschei op 27 september 1987 sloot werd hij overgeplaatst naar de kolenmijn van Zolder. Toen deze laatste mijn op 30 september 1992 werd gesloten  had Charlie 14 jaar ondergrondse dienst erop zitten.Vanaf 10 jaar ondergrond kreeg de mijnwerker een statuut ( dit kwam door de akkoorden van Zwartberg) en mocht deze als arbeider in totaal 25 dienstjaren vol maken charlie moest dus nog 11 jaren elders werken. en zodoende kon hij op de leeftijd van 41 met mijnwerkerspensioen.Wat Charlie met deze vrije tijd doet is ons bekend. Zingen , Sinterklaas Kerstman en Gidsen in de Steenkolenmijn van Valkenburg.

Kolenmijn Andre Dumont Waterschei-Genk Klik op afbeelding voor foto's


Aan de binnenschacht van F046 6e zuid 807 m


Charlie was ook een tijd lang wagenvuller  laadplaats F046 6e Zuid 807m

In de voetsporen van zijn vader en grootvader .begon hij als Mijnwerker op Kolenmijn Andre Dumont Waterschei 9 april 1979 als sleper op de middagploeg bij de algemene dienst,nadiepen(sporen aanleggen onderhoud en laten zakken)  op 807m 860m 920m en 1040m daarna kwam hij bij de transport op de pijlers 807m. Na een opleiding  T.W.I. en Schietmeester werd hij opzichter(Voorman) vervoer op de pijler en daarna onderhoud veiligheid in de nachtploeg en later opzichter(Voorman)-Schietmeester op 807m tot aan de sluiting. Nadat in Waterschei de produktie was stilgelegd werd hij overgeplaatst naar de mijn van Zolder.De overplaatsing was met behoud van loon maar niet met behoud van functie dus belandde Charlie in de pijler waar hij o.a. de ondersteuning diende vooruit te zetten. Daarna kwam Charlie via de algemene dienst terecht bij het kolenvervoer/Personeelvervoer in de hoofdsteengangen dit met een Fritz Renzmann dieselocomotief van 16 ton dit deed hij tot aan de sluiting.

 

Gifplaatje van Charlie in zijn Loco 40 gemaakt uit een stukje video van een nieuwsbulletin over de sluiting,gefilmd door een filmploeg van RTL-TVI die Charlie moest brengen naar de pijler en weer terug (klik op dit plaatje dan kun je de uitzending bekijken)

Charlie met de locomotief in Zolder

Met de locomotief in Beringen

Deze video Kregen we bij de sluiting:

 

 

Charlie was de laatste 4 jaar locomotiefachinist op de 700m en de 800m verdieping en deed kolenvervoer op de ochtendploeg van 06:00 tot 14:00. In de ondergrond van  Zolder Beringen en Houthalen.

Dit had hij te danken aan zijn optreden bij de soundmixshow  en bij de springplank voorstellingen waar Charlie zijn superieuren op had uitgenodigd deze laatsten wilden Charlie steunen bij zijn zangcarriere.

Henny daalde uiteindelijk ook af in zolder deze video kan je hier bekijken hij vond het maar eng :

 

 

Bellen met de vervoersregelaar of we verder mogen rijden aan de ingang van 812 verbinding Zolder-Houthalen

Steenkolenmijn Valkenburg een bezoekje waard!


Charlie werkt hier als Gids dus het is goed mogelijk dat je hem daar tegenkomt bij je volgende bezoek

DE MANNEN VAN DE 546 STAATSMIJN EMMA-HENDRIK:


EN ZO WAS HET IN 1919: dit zijn historisch waardevolle beelden aangeboden door het filmmuseum in Amsterdam (zonder geluid)

 
 
DE DELVERS VAN HET ZWARTE GOUD:

 


Na de mijnsluitingen liet  hij zich omscholen tot vrachtwagenchauffeur zo reed hij o.a. voor: N.V.Smeulders Willy (Elen-Opglabbeek) bij Van Gend & Loos) Distributie klik op foto voor diashow.

 en Dragetra grindwinning in Maaseik

 In 1997 volgde Charlie een opleiding als Busschauffeur.

Charlie poseert op zijn laatste werkdag met zijn 2 collega's en vrienden Leo Konings en Jan Plessers die zijn bus hadden versierd. Hij mist de  collega's  wel een beetje ook die van de kolenmijnen

Hij reed 7 jaar lang bij Autocars Neyens (schoolvervoer , kienen ,Fabrieken Philips en Daf Trucks Eindhoven en Nedcar Born, dagtrips, en internationaal)  in Peer sinds 1 September 2003 is Charlie op mijnwerkerspensioen En leeft hij  in Sittard.

Kijk hier naar de video van Charlie als Buschauffeur:

 

 

**************************************************************

CHARLIE ALS ARTIEST:

 

39 jaar podiumervaring

Al op 10 jarige leeftijd zong hij mee met moeders platencollectie artiesten van toen

1974: Hier bij deze platenspeler  is alles begonnen

The Cats ,George Baker Selection, en andere. Je vind vele terug in zijn huidig repertoire,Charlie zijn stem werd gevormd door deze artiesten, alsook zijn Engelse talenkennis hij is dus een natuurtalent,en niet geschoold.Op 17 jarige leeftijd trad hij al op met live orkesten(Hij trad ook op als Urbanus in de pauze)

Op 17 jarige leeftijd zong Charlie al met live orkesten hier met de groep Promotion (met 2 collega's van de mijn )in de Wheels Club Shopping 1 te Genk 1979  waarvan hij later  de geluidsinstallatie overnam

hij kocht van een collega op de mijn een oude zanginstallatie en ging alleen optreden met orkestbandjes en zong ook voice over.

 

Kortessem  1985 Charlie won met Lea van The Cats 1e prijs een reis naar Spanje

Hij deed mee aan de voorselecties van  Henny Huisman Soundmixshow,dat resulteerde in de finale van dat programma met een imitatie van Piet Veerman met Sailin home toen werd het pas leuker Charlie werd overladen met optredens soms 3 per dag,hij trad op met zijn oude idolen George Baker Selection, Piet Veerman, BZN ook trad hij samen op met  Dana Winner en Sabine Tiels.

 

 

Sailin'Home across the ocean........

tijdens de repetitie van de halve finale

Strooikaart


Na de finale met trofee en bloemen

Klik op de foto hierboven voor meer foto's van de Soundmixshow en krantenknipsels

Henny Huisman en Charlie(Piet Veerman)

luisteren naar de reacties van de jury

Kijk hieronder naar Charlie in de Soundmixshow:

Soundmixshow 1988

 

Voor meer Video's klik hier

 

Charlie op het podium met Piet Veerman

*

 

 

Charlie op het podium met The George Baker Selection

*


 

Charlie met de George Baker Selection

*

In dezelfde periode dat Charlie bekend werd met de soundmixshow toerde hij rond langs culturele centra met de groep SPRINGPLANK'88 het was de bedoeling door te breken en nieuw talent te lanceren en onder de aandacht van de pers te brengen.hij toerde met  7 mensen :Chantal Vanlee (Dana Winner),Nadine Liefsoens,Ricky Fleming,Judica Keijzer,  Sabine Tiel(en)s, Mikela Tommasone.Het project was opgezet door Eddy Princen(Ed van Meylandt) en Paula Aerts die ook voor de kleding zorgde.

 

 

The SPRINGPLANK '88 groep links zie je Paula Aerts die deed de costuums

 

 

Van links naar rechts:Chantal Vanlee (Dana Winner),Nadine Liefsoens,Ricky Fleming, Judica Keijzer,Sabine Tiel(en)s,Mikela Tommasone en Charlie

*

 

Charlie zingt een duet met Dana winner

 

Kijk hier naar de video van de springplank Show:

Helaas heeft You Tube wegens auteursrechten het geluid geblokkeerd

Na de tour ging de groep uit elkaar Chantal werd internationaal bekend als Dana winner, Sabine kreeg een nationale doorbraak, Nadine had een single hit als Shanady, Ricky Fleming werd acteur en treed nog dagelijks op als zanger. Van Judica en Mikela hebben wij  helaas nooit iets meer vernomen.

 

 


 

Charlie zingt Sinatra songs op de Belgische televisie

 

Talent is er genoeg Charlie moet vaak in discussie gaan met mensen die niet geloven dat hij echt zingt, dat komt volgens Charlie omdat hij ieder lied dat hij zingt zou nauwkeurig probeert te benaderen dat het eigenlijk een imitatie word van vb; Bee Gee's of John Lennon,Frank Sinatra,        Roy Orbison enz.... " Ik was in Volendam in een cafe "De Oude Brug was dat,ik liet een bandje van mij horen en de reactie was zo van ja.....klinkt leuk.Een jaar later had ik slechts een bandje bij met de instrumentale versies ik zong aan de toog live mee en de reactie van diezelfde man was hij zingt echt!!...nadien mocht ik daar optreden" aldus Charlie komplimenten bij uitstek steeds weer .Elk jaar in  December,is Charlie te boeken als  Sinterklaas en Kerstman.Bezoek ook de Sinterklaas en kerstman website van Charlie:Sinterklaas site   en De Kerstman site

Charlie  hoopt een groter publiek te bereiken en zoekt mensen om samen zijn carriere mee uit te bouwen. 

In de periode 1997 - 2003 was optreden voor Charlie praktisch onmogelijk.  door de intensteit van zijn job als buschauffeur was daar niet veel tijd voor hij kon slechts sporadisch hier en daar optreden  dus de meeste klanten raakte hij kwijt .Hij begon dus in 2003 helemaal opnieuw en ontmoette in 2004 Tekstschrijver/Componist Rene Medo  nu zijn producer.En Jef Digneffe(Jeffrey Lake) die een opnamestudio runt.Hebben in 2005 een Duitstalige CD uitgebracht "Erinnerungen und mehr".

 

 

 

 

 

 

Charlie met Rene in de studio

 

 

 

 

Charlie tijdens de opnamen

 

 In 2007 leert Charlie de Volendamse groep Tribute To The Cats Band kennen waardoor hij regelmatig in hun voorprogramma te zien was:

 

Voor meer videos kijk op mijn video pagina en op mijn youtube kanaal

Charlie zingt met de Tribute to the Cats Band in hotel Spaander in Volendam

Klik op afbeelding voor diashow

Charlie zingt met de Tribute to the Cats Band in hotel Spaander in Volendam

Ook zingt Charlie voor de 2e keer op de Waddenzee in 2011:

 


Charlie op de waddenzee Cats Weekend 2010


Charlie op de waddenzee Cats Weekend 2010


Charlie op de waddenzee Cats Weekend 2010

Charlie zingt Schlagers in de Kaasboerin:

 

 

 

 

Volg Charlie op Facebook

 

 

____________________________________________

Powered by Bravenet.com